2004. március 1. hétfő
Gal 6,7-10.

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. (Gal 6,10)

Gyülekezetünk tagjai rendszeresen ételt biztosítanak a szükségben levőknek. Nemrégiben a műtéten átesett Cherylről és családjáról gondoskodtunk. Magam is három fiút nevelek, így mindig nagyon elfoglalt vagyok. Listát írok a tennivalóimról, de csak akkor érzem sikeresnek a napot, ha valamit kihúzhatok a listáról. Szerdán az én feladatom volt ételt készíteni. Felírtam a listára: "Vacsora Cherylnek". Este elszáguldottam hozzájuk a vacsorával, s miután az étellel kapcsolatban néhány tanáccsal elláttam őket, tovább rohantam az istentiszteletre. A listán kipipáltam a vacsorát.
Nagyon büszke voltam a teljesítményemre, amíg meg nem kaptam a köszönőlevelet. Végtelenül hálás volt Cheryl, de a végén odaírta: "Bárcsak lenne időd meglátogatni!". Gondoskodtam Cherylről, ám egy sokkal nagyobb ajándékot megtagadtam tőle: az időt. Még mindig nehéz a tennivalóim között megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Ha azonban egy feladat teljesítése fontosabb, mint egy kapcsolat ápolása, akkor mindig a Cheryltől tanult lecke jut eszembe. A legcsodálatosabb teljesítmény szeretni azokat, akikkel Isten megajándékozott bennünket.

Imádság: : Drága Urunk, segíts ráhangolódnunk a te vezetésedre, mely megmutatja, mi a feladatunk ma. Ámen.

Az igazán fontos dolgokat tükrözi-e az időbeosztásom?
Marsha L. Gubser (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRÜLÖTTÜNK ÉLŐ ELFOGLALT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek