2004. március 5. péntek
Ézs 12.

Azon a napon ezt mondod majd: Hálát adok neked, URam, mert bár haragudtál rám, elmúlt haragod, és megvigasztaltál. Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Örvendezve fogtok vizet meríteni a szabadulás forrásából. Azon a napon ezt mondjátok majd: Adjatok hálát az ÚRnak, hirdessétek nevét! Adjátok tudtára a népeknek nagy tetteit! Emlékeztessétek őket, hogy neve magasztos! Énekeljétek, hogy milyen fenséges tetteket vitt véghez az ÚR, tudja meg ezt az egész föld! Kiálts és ujjongj, Sion lakója, mert nagy közöttetek Izráel Szentje! Adjatok hálát az Úrnak, mert örökké tart szeretete! (2Krón 20,21)

Amikor Észak-Korea kommunista befolyás alá került, egy keresztyén lelkész feleségével és három gyermekével Szöulba, Dél-Koreába menekült az üldöztetés elől. Később az észak-koreai haderők lerohanták Szöult is, így Pusan felé, déli irányba kényszerült a család továbbmenekülni.
"Hogy tudtatok elviselni ilyen megpróbáltatást? - kérdeztem a barátomtól. "Egyfolytában imádkoztam. Minden lépésünknél kapcsolatban álltam Istennel. Ő vezetett, irányított és tartott meg bennünket." - felelte.
Azt olvassuk a Bibliában, hogy Isten megtartotta és felemelte azokat, akik folyamatosan imádkoztak hozzá. Ma is nagyon sok embert az imádság tart meg. Ez nem azt jelenti, hogy Isten elgördíti az akadályokat az utunkról. Talán semmi sem változik a problémát illetően, de az Úr az ő jelenlétével támogat bennünket, erőt és bátorságot ad szembenézni még a legyőzhetetlen nehézségekkel is.
A mai Világimanapon, a világ keresztyéneivel együtt imádkozva kérjük Istent, hogy szeretetével és erejével tegyen eggyé bennünket, hogy minél többen átéljék az Isten jelenlétéből fakadó béke és szeretet áldását.

Imádság: : Köszönjük, Mennyei Atyánk, hogy szereteted örökké tart. Ámen.

Az egymásért elmondott imáink mutatják, hogy Krisztus testének tagjai vagyunk.
Paul K. McAfee (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜLDÖZTETÉST SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek