2004. március 8. hétfő
Fil 4,4-9.

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene! Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

Mindig csodálkoztam azon, hogy sok ember nem szeret vasalni. Számukra ez csak egy újabb feladat a véget nem érő listán. Én azonban mindig szerettem vasalni, nekem ez nem teher. Felfedeztem, hogy vasalás közben kiválóan lehet imádkozni és Istent dicsőíteni, ezáltal az nem csupán egy fárasztó házimunka lesz.
Megpróbálok csendes, nyugodt időt találni, amikor egyedül vagyok, s ha lehet, valami halk, Istent dicsőítő zenét hallgatok közben. Azután hálaadással Istennek ajánlom munkámat, majd folytatom az imát azért a személyért, akinek éppen a ruháit vasalom. Nagyon csodálatos módja ez annak, ahogyan családom tagjait Isten szeretetébe helyezhetem. Tudom, hogy minden ruhadarabot, amelyet felvesznek, imádsággal megáldva viselnek. A vasalás pedig inkább kiváltság számomra, mintsem holmi unalmas munka.

Imádság: : Urunk, segíts rád gondolni napi elfoglaltságaink között. Hadd fejezze ki kezünk munkája szent neved dicséretét. Ámen.

Hogyan tehetném napi feladataimat az imádságra emlékeztető elfoglaltsággá?
Carol S. Marti (Pontevedra, Spanyolország)

IMÁDKOZZUNK A HÁZIASSZONYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek