2004. március 9. kedd
2Móz 36,2-7.

Hívatta tehát Mózes Becalélt és Oholíábot, és mindazokat a hozzáértő embereket, akiknek bölcsességet adott az ÚR, mindenkit, akit szíve arra indított, hogy hozzáfogjon a munka elvégzéséhez. Ezek átvették Mózestől mindazokat a felajánlott dolgokat, amelyeket Izráel fiai hoztak a szentély istentiszteleti eszközeinek az elkészítéséhez. Ezenkívül is vittek hozzá minden reggel önkéntes áldozatokat. Eljöttek mindazok a hozzáértő emberek, akik a szentély különféle eszközein dolgoztak, mindenki a maga mesterségében, amiben dolgozni szokott. És ezt mondták Mózesnek: Többet hordott össze a nép, mint amennyi szükséges azokhoz az istentiszteleti eszközökhöz, amelyek elkészítését megparancsolta az ÚR. Ekkor megparancsolta Mózes, hogy vigyék hírül a táborban, hogy se férfi, se asszony ne készítsen semmit felajánlásul a szentély számára. És a nép abbahagyta az ajándékhordást. Mert elég volt az anyag az egész munka elvégzéséhez, sőt még maradt is. A nép abbahagyta az ajándékhordást. Mert elég volt az anyag az egész munka elvégzéséhez, sőt még maradt is. (2Móz 36,6-7)

A zsidók pusztai vándorlása alatt Isten megparancsolta Mózesnek, hogy építsen szentélyt egy aprólékosan megadott terv szerint. Mózesen keresztül kérte, hogy a nép hozzon felajánlást, drágaköveket, fémeket, olajat, fűszereket, és egyéb ajándékot. Szakképzett mesteremberek készítették el ezekből a szentélyt, és az istentiszteleti eszközöket.
A nép bőkezűen reagált a felhívásra. Amikor a mesterek szóltak Mózesnek, hogy elegendő anyag gyűlt össze a munkához, Mózes megparancsolta, állítsák le a gyűjtést. (Kétlem, hogy azóta bármely gyülekezetet is kértek volna, hogy ne hozzon több adományt!) Azonban az igazi adakozás csak most kezdődött, mert Isten személyes életük felajánlását kérte.
Amíg teljesen nem vagyok az övé, Isten soha nem mondja, hogy elég az odaszánásból. Mindaddig szükségem van Isten bátorító szavára, jelenlétére, amíg meg nem hallom őt: "Jól van, most már nálam vagy."

Imádság: : Drága Istenünk, segíts teljesen odaszánnunk magunkat neked. Ámen.

Isten azt kéri, szánjuk oda magunkat önként és teljesen.
John Eyberg (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY LÁSSUK, MIBEN KELL MÉG ODASZÁNNUNK MAGUNKAT ISTENNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek