2004. március 15. hétfő
Péld 16,16-20.

Mennyivel jobb bölcsességet szerezni, mint aranyat, és értelmet szerezni, mint színezüstöt! A becsületes emberek útja kikerüli a veszélyt, életét tartja meg, aki útjára vigyáz. Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság. Jobb szelíd lelkűnek lenni az alázatosok közt, mint zsákmányon osztozni a gőgösök közt. Aki megérti az igét, annak jó dolga lesz, és boldog az, aki bízik az ÚRban. A kevélységből csak civódás lesz, de a tanács megfogadásában bölcsesség van. (Péld 13,10)

Az ágyaink között lévő ablak az önzés jelképe lett. Én be akartam zárni, a rabtársam ki akarta nyitni. Ő friss levegőt akart, én nem akartam, hogy hideg legyen. Ő kinyitotta, én bezártam. Összevesztünk.
A Példabeszédekben is megszólaló büszkeség gyakran a konfliktusok okozója. Amikor Isten formál minket, lelepleződik büszkeségünk, haragunk. Isten azt akarja, hogy alázatos legyek, mert az alázat meggyógyít, képessé tesz arra, hogy felismerjem gyengeségeimet, és elismerjem hibáimat.
Az alázat azt mondja, hogy inkább adjak, mint kapjak. A büszkeség azt sugallja: ez gyengeség. Isten azt mondja, ez az igazi erő ismertetőjele. Ahhoz, hogy "az Úr szíve szerint való ember" legyek, meg kell szabadulni a szívemben lévő büszkeségtől, amely a maga akaratát keresi. Elhatároztam, hogy feladom a büszkeséget. Hagyom, hogy az ablak nyitva maradjon, és magamra húzok még egy takarót. Fontosabb, hogy látom, Isten hogyan formálja a szívemet. Ő megnyitotta életem ablakát, és most már nem ragaszkodom a saját elképzelésemhez. Mostantól az ő szeretete tart melegen.

Imádság: : Urunk, segíts megérteni, hogy a szeretet nem ragaszkodik a saját akaratához. Szeretnénk megnyitni szívünket a te szereteted előtt. Ámen.

Az akaratosság gyengévé, az engedelmesség erőssé tesz.
Roy A. Borges (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAMAROSAN SZABADULÓ FOGVATARTOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek