2004. március 23. kedd
Mk 2,1-5. 11-12.

Néhány nap múlva ismét elment Jézus Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!" Az pedig felkelt, azonnal felvette az ágyát, és kiment mindenki szeme láttára; úgyhogy ámulatba estek mind, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Ilyet még sohasem láttunk!" Kérjetek és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. (Mt 7,7-8)

Miközben arra készülődtem, hogy két rododendront átültessek, egy félig kész vörösbegyfészket találtam az egyiken. Nem akartam megbolygatni, de végül is úgy döntöttem, hogy elbátortalaníthatnám a madarakat, ha eltávolítom a fészküket. A rákövetkező 1-2 napban négyszer vagy ötször távolítottam el a madarak által újra és újra megkezdett fészket. Amikor utoljára megnéztem a rododendront, majdnem kész volt a fészek. Ekkor úgy döntöttem, hogyha a madarak ennyire kitartóak, többször nem nyúlok a fészekhez. Megvárom, amíg befejezik, mielőtt arrébb teszem a bokrot.
A vörösbegy kitartása eszembe juttatta a béna négy barátjának kitartását Márk evangéliumában. Márk evangéliuma egyértelműen azt mondja, hogy hitük igen fontos volt a béna gyógyulásában.
Ugyanilyen kitartóan kereshetjük Krisztust. Az élet sok próbát ad, hogy kitartásunkat és hűségünket próbára tegye. De a próbák után hitünk növekedhet és mélyülhet, miközben Krisztus hűségesebb követőivé válunk.

Imádság: : Urunk, add, hogy kitartóak legyünk a kérésben, keresésben és kopogtatásban, hogy hitet kaphassunk, találhassunk, és ajtók nyílhassanak meg. Ámen.

A kitartás mélyebb hitre vezet.
Bob Earley (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT, AKIK TÁMOGATNAK BENNÜNKET HITÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek