2004. március 25. csütörtök
2Kor 2,14-3,3.

De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztus által. Elkezdjük-e ismét ajánlani önmagunkat? Vagy szükségünk van-e, mint némelyeknek hozzátok szóló vagy tőletek kapott ajánlólevelekre? A mi levelünk ti vagytok, amely be írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. (Mt 5,14)

Gyülekezetünkben aktív börtönmisszió működik. Mivel a templom csak pár háztömbnyire van a helyi börtöntől, a rabok elsétálhatnak oda vasárnaponként reggelizni, gyakran azonban ott maradnak az imaórára és az istentiszteletre is. Abban a zöld-fehér csíkos ruhájukban jönnek, amit mindenkinek hordania kell a börtönben.
Egy napon gyülekezetünkből valaki a gyermekeivel elhaladt egy csapat fogoly mellett, akiket munkára vezényeltek ki. Az egyik gyerek felkiáltott: "Nézzétek, ott van néhány ember a gyülekezetből"!
Ez a megjegyzés elgondolkodtatott, vajon mi hogyan mutatjuk meg másoknak, hogy gyülekezetbe járunk? A hitünk vajon annyira egyértelmű az emberek számára, mint ezek a zöld-fehér egyenruhák? Isten egy kisgyermek és a társadalom által kiközösített emberek által figyelmeztetett: meg kell mutatnunk a világnak, hogy hívő emberek vagyunk.

Imádság: : Drága Istenünk, hitért és bátorságért könyörgünk, hogy bizonyságot tudjunk tenni, hogy Krisztus testének tagjai vagyunk, és egész valónkkal téged dicsőítsünk. Jézus nevében. Ámen.

Ha keresztyénséggel "vádolnának", mi bizonyítaná, hogy azok vagyunk?
Norma Hubbard (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK ISTEN BÖRTÖNBEN LEVŐ TANÚIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek