2004. november 3. szerda
Ef 4,25-5,2.

Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban. Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként." Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával. (Róm 12,2)

A helyi könyvtárban megrendezett kézimunka kiállítás gyönyörű darabokat tartalmazott. Habár némelyikük sokkal szebb munka volt, mint amilyen nekem valaha is sikerült, mégis ahogy végignéztem rajtuk, kézimunkázásom első próbálkozásai jutottak eszembe.
A nagymamám kezembe adott egy kartonpapírt, és azt mondta, hogy használjam azt mintaként, amikor az anyagdarabokat kivágom. Hamarosan sok-sok színes anyag volt körülöttem. Azután boldogan mentem nagymamámhoz a varrással kapcsolatos tanácsokért. Ő azonban észrevette, hogy a kivágott anyagok egyáltalán nem négyzet alakúak, mint a kartonpapír. Megpróbáltam ugyanis időt spórolni azzal, hogy amikor kivágtam egy darabot, azt vettem mintának a következő darab kivágásához, míg végül egyik sem hasonlított az eredetihez.
Hozzám hasonlóan, sokan egy hibás mintát használunk. Gyakran egy tiszteletreméltó és őszinte embert választunk ki, aki azonban nem tökéletes. Jézus méltó egyedül arra, hogy utánozzuk, és ő nem fog csalódást okozni. A Biblia tanulmányozása, az imádság, és a keresztyén közösség segít Krisztus példáját követnünk.

Imádság: : Istenünk, segíts szemünket Jézusra irányítani és őt követni. Ámen.

Jézus az egyetlen biztos példája az Istenhez méltó életnek.
Rosalie M. Clark (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A FIATALOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK, MILYEN PÉLDÁT KÖVESSENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek