2004. november 4. csütörtök
1Jn 1,5-9.

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. (Gal 6,7-8)

Nemrégiben fiatalkori botlásainkra emlékeztünk a barátaimmal. Egyikük elmesélte, hogyan látta el utasításokkal az édesapja, amikor a családi kertben kukoricát kellett vetnie. A tanács ellenére elment a kert végébe, ásott egy mély árkot, és abba szórta az összes magot, majd játszani ment. Hetekkel később kukoricaszárak tucatjai jelentek meg egy helyen a gödörből. Persze el akarta rejteni a turpisságot, ezért kivágta őket, vegyszeres gyomirtó szerrel is lelocsolta. Sok álmatlan éjszakán azon aggódott, hogy a vegyszer beszivárog a kert többi részébe, megmérgezve ezzel a növényeket és a családját is. Azután azt mondta a barátom: "Nem ültethetsz egy növényt olyan mélyre, hogy az ne kelne ki."
A Biblia tulajdonképpen ugyanezt tanítja a bűnről. Hányan megtanultuk már a kemény leckét, "hogy utolér benneteket vétketek büntetése". (4Móz 32,23) Sokan bűnvallás helyett megpróbálják elrejteni bűneiket csak azért, hogy elfedjék a kellemetlen helyzetet. A legbiztosabb út az, ha beismerjük vétkeinket és elfogadjuk a bűnbocsánatot.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy megbocsátod bűneinket. Ámen.

Amikor megvalljuk bűneinket, Isten megbocsát.
Larry Thomas (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK REJTEGETIK BŰNEIKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek