2004. november 6. szombat
Jn 10,1-10.

Jézus mondja: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik." Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." Ez az Úr kapuja: igazak mehetnek be rajta. Hálát adok neked, hogy meghallgattál, és megszabadítottál. (Zsolt 118,20-21)

Önkéntes ételkihordó vagyok. Fogyatékos és idős embereknek járművel szállítunk házhoz ennivalót. A bűnözés miatt elsőszámú szempont a biztonság. Ezeknek az embereknek a házához csakis biztonsági kapunkon keresztül lehet eljutni. Az egyetlen útvonal egy tömör vaskapun keresztül vezet, aminek a nyitásához titkos kódra, speciális kulcsra, vagy azonosító jelszóra van szükségünk. Habár sokszor kellemetlenek ezek a kapuk, mégis növelik biztonságérzetünket.
Egyik reggel, amint a zárt vaskapu előtt álldogáltam, eszembe jutottak Jézus szavai: "Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik." (Jn 10,9) Krisztus jelenlétének micsoda megnyilvánulása ez! Legyen az egy forgalmas belvárosi utca, Jézus itt is jelen van és az üdvösség örömüzenetét tárja elém. Ő a mi egyetlen biztonsági kapunk és az ő neve az egyetlen jelszó, amire szükségünk van az Isten országába való belépéshez.
Minden ételkihordás alkalmával hálásan tekintek ezekre a biztonsági kapukra, mert Krisztus felé irányítják figyelmemet.

Imádság: : Köszönjük, Úr Jézus Krisztus, hogy egészen váratlan helyeken találkozhatunk veled, és köszönjük állandó jelenléted és vezetésed bizonyosságát. Ámen.

Krisztus az ajtó a teljes szabadsághoz.
Penny Wellington (Gauteng, Dél-Afrikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEK FELÉ SZOLGÁLÓ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek