2004. november 7. vasárnap
Ef 6,1-4.

Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. "Tiszteld apádat és anyádat": ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: "hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön." Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel. Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. (Zsid 13,7)

Amikor szüleimre gondolok, sokszor eszembe jut Lyndon Johnson megjegyzése, amit egy ránézve különösen hízelgő bemutatásra válaszként így fogalmazott meg: "Apám nagyon élvezte volna, amit olyan nagylelkűen mondott rólam, anyám pedig még el is hitte volna."
Mint oly sok más anyának, az enyémnek is sikerült túltennie magát fiatalkori életem bántó magatartásán, és nagyon sok türelemmel olyan irányba terelgetett, hogy megtalálhassam jobbik énemet. Igyekezett a múltban a jót látni, a jövőre pedig reménységgel tekinteni. Apám engedelmességre, felelősségtudatra és gondoskodásra tanított. Szüleim nem magyarázták el, hogyan legyek keresztyén, hanem bemutatták. Apám soha nem mondta el, mit gondol a templomba járásról, de azt tudtam, hogy neki mindig foglalnom kell egy helyet. Édesanyám a megbocsátást gyakorolta nagy érzékkel.
A szüleimhez hasonló emberek Krisztus irántunk való szeretetét példázzák. Jézus akkor is látja a jót bennünk, amikor mi már nem. Ő bízik bennünk, hogy képesek vagyunk elvégezni bármilyen feladatot, és szeretetével szüntelen bátorít.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, mindazokat, akik a te szeretetedet sugározzák felénk, és megtanítják nekünk, mit jelent hűségesnek lenni. Ámen.

A hűséges emberek segítenek megismerni Istent.
Frank Esposito (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek