2004. november 8. hétfő
Mk 6,30-32.

Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban. Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Az aznapi teendőim listája már hajnali fél ötkor felébresztett: reggeli készítés, nagymosás, kéziratjavítás, repülőjegyfoglalás, fodrászhoz menni. Megpróbáltam újra elaludni, de kavargó gondolataim felborzolták idegeimet.
A csendben felidéztem Jézus időbeosztását. Amikor tömegek tartottak igényt a figyelmére, hogyan tudott megbirkózni a feladattal? Már kora hajnalban elvonult, hogy egyedül lehessen mennyei Atyjával.
A földön nagyon sok embernek van hasonlóan zsúfolt napja. Egyesek két állással is próbálnak megfelelő szinten gondoskodni a családjukról, mások pedig reggeltől estig robotolnak a túléléshez szükséges ennivalóért. Vannak olyanok, akik 24 órában gondoskodnak rokkant hitvesükről, idősödő szüleikről vagy kicsiny gyermekeikről. Az idő szorításában nagyon könnyű megfeledkezni az imádságról és a bibliaolvasásról, azzal a kifogással, hogy nincs rá időnk. De a valóságban az Istennel való közösségünkből nyerhetünk erőt az élet kihívásaihoz.
Ha magának Jézusnak szüksége volt arra, hogy erőt merítsen, mennyivel inkább nekünk? Ő példát ad, hogyan szánjunk időt mindenekelőtt Istenre.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük, hogy benned megújulásra lelhetünk. Segíts nekünk naponként időt szakítani a veled való közösségre. Ámen.

Minél több az elvárás, annál több imádságra van szükségünk.
Grace Fox (Brit-Columbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A TÖBB MUNKAHELYEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek