2004. november 15. hétfő
Ézs 42,1-9.

Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek. Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el, igazán hirdeti a törvényt. Nem alszik ki, és nem törik össze, míg a törvénynek érvényt nem szerez a földön; tanítására várnak a szigetek. Ezt mondja az ÚRisten, aki az eget teremtette és kiterítette, szilárddá tette a földet, és növényt sarjasztott, leheletet ad a rajta lakó népnek, és lelket a rajta járóknak: Én, az ÚR, elhívtalak az igazságért, én fogom a kezedet. Megőrizlek, és benned ajándékozom meg szövetségemmel népemet, világosságommal a nemzeteket. Nyisd meg a vakok szemeit, hozd ki a börtönből a foglyokat, a fogházból a sötétben ülőket! Én vagyok az ÚR, ez a nevem, nem adom dicsőségemet másnak, sem dicséretemet a bálványoknak. A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek. Nem hatalommal, és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! - mondja a Seregek Ura. (Zak 4,6)

Félt. Gerillaharcos volt, meg akart szökni, de attól tartott, megölik. Nem tudtam segíteni neki, de ismertem valakit, aki igen. Jézus Krisztusról beszéltem neki, az ő segítségét kínáltam fel. Sírva fakadt, és befogadta a szívébe Krisztust.
Öt évvel később, amikor belépett a templomunkba, azonnal felismertem. Elmondta élettörténetét. Megtérése teljes és igazi volt. Dicsérte Istent azért, hogy megmentette őt, és az Isten igéjét ismerő ember bizonyosságával és tekintélyével beszélt. Éppen abba az országba készült, ahol menedéket remélt, de nem tudott elmenni úgy, hogy ne búcsúzzon el attól a személytől, aki Krisztushoz vezette.
Békéért kiáltunk, és talán tiltakozunk is a háború kegyetlenségei ellen, de vajon hajlandók vagyunk-e arra, hogy a Békesség Fejedelmének munkatársai legyünk? Bizonyságot teszünk-e, hogy a gerillaharcosok megtérhessenek Krisztushoz? Hiszen minden Krisztust elfogadó emberrel eggyel kevesebb potenciális orgyilkos, túszejtő, vagy öngyilkos merénylő lesz. Ezáltal valaki gyermekeink, családtagjaink, barátaink közül megmenekülhet az erőszaktól.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy bizonyságot tegyünk igédről. Használj minket a Szentlélek erejével. Szabadíts meg bennünket és ezt a világot az erőszaktól. Ámen.

Kész vagyok-e tenni is valamit a békéért?
Janeth I. Medina D. (Valle del Cauca, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK AZ ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek