2004. november 17. szerda
Gal 3,23-28.

Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. (Ézs 11,6)

Tavasszal az unokámmal járunk ki a természetbe. A legnagyobb öröme, ha felfedezi az első pitypangokat. Egy sétánk alkalmával mosolygott, amikor észrevette a lába előtt terülő élénk sárga virágokat. "Nézd, nagymama! Hát nem szépek?" Egy percig csendben maradt. Majd összevonta a szemöldökét és azt mondta: "Bárcsak ne hívnák őket az emberek gyomnak! Ők is Isten virágai!"
Szavai megállásra és elgondolkodásra késztettek. Gyakran elfordulunk az emberektől, akik másképp néznek ki, vagy más nyelven beszélnek. Előfordul, hogy egy egész nemzetre negatívan tekintünk. Gyakran "kívülállóknak" gondoljuk őket, mint a gyomokat.
De a különbözőség nem ok arra, hogy címkézzünk, elutasítsunk vagy mellőzzünk valakit. Mindannyian szeretnénk, ha meghallgatnának, figyelembe vennének, megértenének, szeretnének minket. Unokám arra indít, hogy győzzem le az előítéleteimet és munkálkodjak a másokkal való egységért.

Imádság: : Szerető Urunk, add, hogy új módon értsük a felebarátaink szeretetének parancsát. Segíts, hogy becsüljük egymást, mint egy-egy "virágodat". Ámen.

Az emberekben Isten nem gyomokat lát, csak virágokat.
Lois L. Poe (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG BÉKÉJÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek