2004. november 19. péntek
2Kor 2,12-17.

Amikor pedig megérkeztem Tróászba Krisztus evangéliumának hirdetésére, bár az Úr kaput nyitott előttem, nem volt nyugalma lelkemnek, mivel nem találtam Titusz testvéremet. Ezért elbúcsúztam tőlük, és elmentem Macedóniába. De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztus által. De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. (2Kor 2,14)

Isten mindannyiunkat szolgálatra hív. Mindannyian kaptunk tálentumokat és egy feladatot az életben. Amikor elindultam, hogy kövessem Isten elhívását, gyengének és alkalmatlannak éreztem magam. De aztán rájöttem, hogy Krisztus az, aki győzelemre visz, Krisztus adja a szükséges erőt és a hatalmat, amire szükségünk van. Csak Krisztusban és általa vagyunk képesek Isten akaratát véghezvinni és szolgálni ebben a világban.
Pál apostol egyik helyről a másikra utazott, az evangéliumot hirdetve, amerre csak járt. Volt, hogy ellenállásba ütközött, sőt, üldözték, de Krisztusban győzedelmeskedett. Pál úgy fogalmaz, hogy a hívők olyanok, mint a jó illatú parfümök, akik Jézus Krisztus evangéliumán keresztül életet és reményt hoznak. (2Kor 2,15) Arra hivattunk, hogy ezt a jó hírt terjesszük, hogy másoknak szóljunk Krisztus életéről, haláláról és feltámadásáról. Az a feladatunk, hogy a feltámadott Urunk üzenethordozói legyünk.

Imádság: : Istenünk, könyörülj meg rajtunk az élet küzdelmeiben, gyengeségünk között is elegendő erőt adva. Ámen.

Krisztus felajánlja erejét és bátorságát, hogy a jó hírt átadhassuk másoknak.
Elaine S. Massey (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KRISZTUS SZOLGÁLATÁBA ÁLLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek