2004. november 30. kedd
2Tim 3,10-17.

Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel. (Kol 3,16)

Megkértek, hogy én prédikáljak vasárnap a gyülekezetben. Ahogy a témákon gondolkodtam, eszembe jutott, hogy mostanában minden területen - filmek, dalok, sportolók között - számon tartják a legjobbakat. Elhatároztam, hogy "Minden idők legjobb bibliaverséről" fogok prédikálni, amit a barátaim és a munkatársaim körében végzett felmérésre alapozok majd.
Elküldtem a kérdésemet több embernek, melyik a kedvenc bibliaverse és miért. Arra számítottam, hogy lesz majd egy egyértelmű győztes, és az a vers és a hozzáfűzött megjegyzések lesznek a prédikáció alapja. De a felmérés váratlan eredményt hozott. Minden barátomnak más volt a kedvenc verse! És ahogy olvastam a magyarázataikat a választott versekről, új fényben láttam a már jól ismert igéket.
Ebben rejlik a Biblia csodája és szépsége. Azok az igék, amelyeket évezredekkel ezelőtt írtak, ma is épp olyan érvényesek, mint akkor voltak. És amikor Isten mint Krisztus testéhez szól hozzánk, egyen-egyenként is megszólít egészen személyes módon, a Biblia olvasása és tanulmányozása által.

Imádság: : Urunk, köszönjük írott szavad ajándékát. Segíts mindannyiunknak olvasni, tanulmányozni, és követni annak bölcsességét a mindennapjainkban. Ámen.

Hogyan szól ma Isten hozzám?
John D. Brown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIÁT TANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek