2004. október 3. vasárnap
Róm 8,26-30.

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint jár közben a megszenteltekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál. (Róm 8,28)

Elég nehezen viselem, amikor hibázom, vagy nem tudok elég jó lenni. Ha valami nem megy, nem sikerül, nagyon csalódott vagyok, összetörök, esetenként letargiába esek. Ezekben az állapotokban perceket, órákat benne lenni is hosszú, és vannak, akik évek, sőt évtizedek óta élnek így.
Találkozom a korlátaimmal, amit sokszor életképtelenségnek élek meg, és ebből a gondolatmenetből eljuthatok az önvád, harag, szorongás, félelem kínzó érzésébe. Nagyon nehéz ilyenkor elfogadni és hinni azt, hogy Isten ezeket az állapotokat is használni tudja. Pedig igen. Ő nem vádol, nem hagy cserben lemondóan, hanem ezekben a helyzetekben is bátorít: "Gondolt ránk megaláztatásunkban, mert örökké tart szeretete." (Zsolt 136,23) Jézus nem az egészségesekhez jött, hanem a betegekhez. És amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős, mert minél üresebb vagyok, annál több "hely" marad bennem az ő erejének. Ezek a győzelmei ezeknek a nehéz helyzeteknek. És mire ezt végiggondolom, már jobban is lettem.

Imádság: : Köszönjük Jézus, hogy te nem elítélni jöttél a világba, hanem megmenteni. Köszönjük, hogy minden kínunkat, félelmünket átélted már és érted azokat. Hálát adunk megértő szeretetedért. Ámen.

Van-e most olyan ember melletted, akit felemelhetsz a szomorúságból?
Czabán Angelika (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐ BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek