2004. október 9. szombat
Jak 1,2-8.

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember. Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot szerez. (Jak 1,2-3)

Eszeveszetten próbáltam befejezni egy művészeti alkotást egy két nap múlva esedékes bemutatóra. Már majdnem kész voltam, amikor megcsúszott a kezem, és az egész munkám helyrehozhatatlanul tönkrement. Teljesen összetörtem, és úgy éreztem, kudarcot vallottam. Feladtam, és azt mondtam, hogy nem kezdem újra, mert már túl késő van.
A következő reggel azonban, amikor a férjem azt mondta: "Kezdd újra!", úgy éreztem, Isten finoman noszogat. Vonakodva, de ismét belevágtam. Az eredmény nagyon jól sikerült, még fényesebben, mint az eredeti.
Sokat tanultam ebből a kudarcból és még sok más hasonló eseményből az életemben. Amikor a sikertelenséget csak a negatív oldaláról látjuk, akkor az valóban nem más, mint bukás. De amikor bízunk Istenben és figyelünk rá, akkor a kudarcok lehetőséggé válnak a változtatásra, melyekben csodálatos élmények rejtőznek.

Imádság: : Drága Urunk, adj szemeket meglátnunk a lehetőségeket még életünk nagy bukásaiban is. Ámen.

Isten segítségével minden nap egy lehetőség valami csodálatos dologra.
Mary Katherine Dial (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJRAKEZDŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek