2004. október 13. szerda
Lk 19,1-10.

Ezután Jerikóba ért Jézus, és áthaladt rajta. Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de kistermetű lévén, nem láthatta a sokaságtól. Ezért előre futott és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie. Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: "Zákeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom." Ekkor sietve leszállt, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindnyájan zúgolódtak, és így szóltak: "Bűnös embernél szállt meg." Zákeus pedig előállt, és ezt mondta az Úrnak: "Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki." Jézus így felelt neki: "Ma lett üdvössége ennek a háznak: mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet." A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. (1Pt 5,10)

Nemrégiben meglátogattam gyerekkori otthonomat. A már 70 esztendős épület azóta jócskán lepusztult, a belső falak lebontására is szükség volt a felújításhoz. Néztem ezt a valaha szép lakot, amely épülettörmelékkel volt tele, a falai omladoztak, a padlókon pedig csúf lyukak éktelenkedtek. Az járt az eszemben, vajon ki akarhat egy ilyen tönkrement házat megszerezni?
Az új vevő megérkezett, és nyomban mutogatni kezdte, hogy mi mindent szeretne az öreg házon átépíteni. Az illető belső építész, és ami nekünk költséges feladat lenne, az neki egy egyszerű felújítás. S mivel ez már a saját háza lesz, különleges feladatokat látott benne, amibe minden szeretetét, szaktudását beleadja majd. Amit mi tehernek tartottunk, azt ő kihívásnak és kalandnak tekintette.
Ezeken tűnődve eszembe jutott egy lelki párhuzam. Bárhogyan elrontottuk is az életünket, Isten, az aranykezű mester, türelemmel újjá épít minket, hogy újra szolgálhassunk és országa dicsőségére legyünk. Mi úgy gondoljuk, hogy javíthatatlanok vagyunk, Isten azonban csak egy hívásra vár, hogy megépítsen, meggyógyítson, és megáldjon.

Imádság: : Mindenek Teremtője, segíts nekünk szereteteden keresztül látni magunkat és a környezetünket. Ámen.

Isten újjáépít minket, és bennünk akar lakni.
Dick Lewis (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek