2004. október 15. péntek
Mk 6,34-42.

Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani. De amikor az idő már későre járt, odamentek hozzá a tanítványai, és ezt mondták neki: "Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. Bocsásd el őket, hogy a környező településekre és falvakba menve ennivalót vegyenek maguknak." Ő azonban így válaszolt nekik: "Ti adjatok nekik enni!" Mire ők ezt mondták neki: "Talán mi menjünk el, és vegyünk kétszáz dénárért kenyeret, hogy enni adhassunk nekik?" Jézus azonban megkérdezte tőlük: "Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzétek meg!" Amikor megnézték, így szóltak: "Öt kenyerünk van, meg két halunk." Ekkor megparancsolta nekik, hogy ültessenek le mindenkit egy-egy csoportba a zöld fűre. Le is ültek százas és ötvenes csoportokban. Ekkor Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. Miután mind ettek, és jól is laktak, Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok... (Mk 6,34)

Régebben egész juhnyájakat terelgettek a Colorado-hegy lábánál, ahol mi laktunk. Az állatokat lóháton ülő emberek hajtották pattogó ostoraikkal és csaholó kutyáikkal. Ezeket felfogadták, hogy az egyik helyről valamely másikra tereljék a nyájat. Ám ők nem voltak pásztorok. A feleségemnek folyton ki kellett rohannia a kertbe, hogy megvédje a virágait és a bokrokat a többitől eltekergett jószágoktól. Ezek az eltévedt állatok mintha kedvüket lelték volna a házak körüli növényzet tönkretételében. "Pásztor nélküli juhok" voltak.
Jézus szánta a népet, amely a pásztor nélküli nyájra hasonlított. A tanítványok el akarták küldeni őket, ő azonban leültette őket, hogy szolgálni tudjon nekik.
Manapság sokféle erő késztet bennünket arra, hogy letérjünk a helyes útról. Elboríthatnak a napi teendők, és olyanokká leszünk, mint a pásztor nélküli juhok. Krisztus pedig még mindig szívélyesen fogad. Ha az ima és a Biblia tanulmányozása során hozzájövünk, általa megtalálhatjuk a helyes irányt.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts nekünk megtalálni azt a biztonságot, amit a pásztor által gondviselt nyáj érez. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Miben tapasztalom meg Isten vezetését és gondviselését?
Marshall Schirer (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATENYÉSZTŐKÉRT ÉS A PÁSZTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek