2004. október 18. hétfő
1Móz 50,16-21.

Ezt üzenték tehát Józsefnek: Apád megparancsolta nekünk halála előtt: Ezt mondjátok Józsefnek: Kérünk, bocsásd meg testvéreid hitszegését és vétkét, hogy rosszat követtek el ellened! Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái! József sírva fakadt, amikor ezt elmondták neki. Oda is mentek hozzá a testvérei, leborultak előtte és ezt mondták: Szolgáid vagyunk! De József így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Vajon Isten vagyok én? Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. Most hát ne féljetek, eltartalak én benneteket és gyermekeiteket! Így vígasztalta őket, és szívhez szólóan beszélt velük. Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,13-14)

Ha valakinek voltak nehezen felejthető sérelmei, az József volt. Bedobták egy verembe, eladták saját testvérei, rágalmazta egy buja nő, majd börtönbe vetették. De ő nem siránkozott a múlt felett. Amikor politikai hatalom került a kezébe Egyiptomban, s fia született, Manassénak nevezte, ami azt jelenti: "Elfeledtette velem Isten minden gyötrelmemet." (1Móz 41,51)
Áldás az, hogy emlékeink éles részei lekopnak az idő múlásával. Magány, gyász, megsemmisítő sokkhelyzetek - Isten képes mindezt elfeledtetni velünk. Ez egy áldás, mert az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, ha dédelgetjük sérelmeinket, régi sértésekre emlékszünk, és bosszút tervezünk.
Imádságon át Isten segíteni tud elfelejteni mindazt, amit el kell felejtenünk, s magunk mögött hagyni a múlt fájdalmait, sérelmeit és sebeit. József megmutatja, hogy ez lehetséges.

Imádság: : Ó, Urunk, segíts, hogy el tudjuk felejteni a régi sérelmek fájdalmait, s hogy meg tudjunk bocsátani azoknak, akik megbántanak bennünket. Ámen.

Múltbéli sérelmeink elfelejtése szabaddá tesz bennünket, hogy a jelent annak teljességében éljük.
Donald O. Clendaniel (Delaware, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KESERŰEK A MÚLTJUK MIATT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek