2004. október 20. szerda
Jn 1,43-51.

Másnap Jézus Galileába akart indulni. Ekkor találkozott Fülöppel, és így szólt hozzá: "Kövess engem!" Fülöp pedig Bétsaidából származott, András és Péter városából. Fülöp találkozott Nátánaéllel, és így szólt hozzá: "Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: Jézust, a József fiát, aki Názáretből származik." "Származhat-e valami jó Názáretből?" - kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: "Jöjj, és lásd meg!" Amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik feléje, azt mondta róla: "Íme, egy igazi izráelita, akiben nincsen álnokság." Nátánáel megkérdezte tőle: "Honnan ismersz engem?" Jézus így válaszolt neki: "Mielőtt Fülöp idehívott, láttam, hogy a fügefa alatt voltál." Nátánáel így szólt hozzá: "Mester, te vagy az Isten Fia, te vagy Izráel királya!" Jézus így válaszolt neki: "Mivel azt mondtam neked, hogy láttalak a fügefa alatt, hiszel? Ennél nagyobb dolgokat fogsz látni." És hozzátette: "Bizony, bizony, mondom néktek: meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait, amint felszállnak, és leszállnak az Emberfiára." Bizony, bizony, mondom néktek: meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait, amint felszállnak, és leszállnak az Emberfiára. (Jn 1,51)

Sokunk számára a karácsony az egyetlen idő, amikor az angyalok szerepet kapnak életünkben, amikor a gyerekek fehér lepelbe öltöznek s szárnyakat kapnak a betlehemes játékban. De az angyalokról szóló bibliai üzenet fontos igazságot tartalmaz, miszerint Isten követeket küld, hogy segítsenek nekünk. Tulajdonképpen az "angyal" szó "követet" jelent.
A fenti igénkben Jézus Jákób álmára utal (1Móz 28,10-17), amikor azt mondja, hogy ő maga is Isten követe. Isten azonban sok más követet is küldött, mint például a prófétákat és a pátriárkákat. Végezetül hiszem, hogy Isten sok olyan embert küld követként, akikkel naponta találkozunk.
Lehet valaki Isten követe azáltal, hogy vigasztaló szavakkal szól másokhoz a szükség idején. Mindannyian kaptunk ilyenfajta áldást az Úrtól, vagy egy imádságon át, vagy egy baráttól, olykor még egy idegen is lehet ilyen követ. (Zsid 13,2) Isten angyalai itt vannak körülöttünk, nemcsak karácsonykor, hanem egész éven át.

Imádság: : Urunk, köszönjük neked Jézust és mindazokat, akik a te követeid számunkra. Ámen.

Ma figyelni fogom Isten angyalait.
Kenneth Greet (Nyugat-Sussex, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ANGYALOK VOLTAK SZÁMUNKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek