2004. október 26. kedd
1Pt 5,6-10.

Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert az ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el. (1Pt 5,8)

Laura mindig ezt a bibliaverset idézte, ha beszélt velünk. Fiatalok voltunk, és szórakoztatónak találtuk a "prédikációt". Ha felszállt egy városi buszra, vallásos traktátusokat osztogatott, és sürgette az utasokat, hogy olvassák el. Sokan egyszerűen csak nevettek rajta. Zavart bennünket a viselkedése, és jobban szerettünk külön buszon utazni. Nagyon hasonlított Keresztelő Jánosra, aki azt hirdette: "Térjetek meg... Viperák fajzata!" (Mt 3,2.7)
Idővel sok mindent megtanultam a hitről és a Szentírásról. Mindig emlékszem arra a bátor asszonyra, aki sosem szégyellte az evangéliumot hirdetni. Pálhoz hasonlóan őt sem zavarta, hogy bolondnak tartják, mert tudta, hogy amit mond, Isten hatalmából ered, amely megváltást kínál mindenkinek, aki hallja az üzenetet és hisz annak.
Ma ugyanaz a célom, mint annak az asszonynak, aki Isten igéjét hirdette. Más módszert követek, de ugyanazzal a szenvedéllyel. Mi lett volna belőlem, ha nem ismertem volna meg Krisztust mint Megváltómat? Ez a gondolat arra indít, hogy osszam meg a hitemet másokkal.

Imádság: : Urunk, bátoríts bennünket, hogy hirdessük az evangéliumot és osszuk meg a jó hírt a körülöttünk élőkkel. Ámen.

Sose vonakodj a megváltás üzenetét hirdetni!
Guillermina Rodríguez (Cordoba, Argentína)

IMÁDKOZZUNK ISTEN NÉPÉÉRT, HOGY HIRDESSE AZ EVANGÉLIUMOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek