2004. október 27. szerda
Mt 6,25-34.

Jézus mondja: "Ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják. (Mt 6,19)

Ugyanannál a cégnél dolgoztam harminc évig, s mikor nyugdíjba mentem, úgy gondoltam, a jövőm biztosítva van. De 15 év múlva elvesztettem a nyugdíjam 70 százalékát egy bankcsőd miatt, amelyet a biztosítótársaság korrupt alkalmazottai idéztek elő.
Első reakcióm a kétségbeesés volt. Azt kérdeztem, miért engedte Isten, hogy ez történjen a feleségemmel és velem. Majd a Zsolt 146,3 szavai jutottak eszembe: "Ne bízzatok az előkelőkben, egy emberben sem, mert nem tud megtartani." Jobban megértettük, mint bármikor korábban, hogy Istenben kell bíznunk, hogy hordozzon bennünket ezen a viharos tengeren.
Máté evangéliuma azt ajánlja: "Ne aggódjatok, életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?" Ezek a szavak segítettek, hogy felismerjük, hogy arra kell néznünk, amink van, s nem arra, amihez hozzászoktunk. Ebből a nehézségből egy sokkal erősebb hit és meggyőződés fakadt, hogy mennyei Atyánk gondoskodni fog rólunk, ha hiszünk és bízunk benne.

Imádság: : Drága Urunk, segíts felismerni, hogy szereteted felülmúlja minden várakozásunkat, és bízni abban, hogy mindig megadod számunkra a szükséges dolgokat. Ámen.

Isten hűségesen gondoskodott rólunk a múltban, és ezután is betölti szükségeinket.
Bill Poehling (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIS NYUGDÍJBÓL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek