2004. október 28. csütörtök
2Kor 9,6-15.

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért! Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. (Lk 6,38)

Az évnek abban a szakaszában, amikor a hőmérséklet fagypont alá süllyed, minden reggel kinézek az ablakon, hogy lássam, túléltek-e még egy napot a virágaim. Milyen öröm, amikor látom a narancssárga és vörös muskátlikat, a bordó és rózsaszín petúniákat, a szép begóniákat, hogy még élnek!
A szagos bükköny is gyönyörűséges volt. Kis, illatos csokrokat ajándékoztam a barátainknak, és minden vasárnap vittem virágot a gyülekezetbe. Minél több virágot vágunk le róla, annál jobban virágzik. Ha nem vágják le a virágokat, a növény "felmagzik", termést hoz, és nem virít többet.
Ahogy a szagos bükköny esetében, úgy a lelki életünkben is annál többet termünk, minél többet adunk. Ha spórolunk a szeretetünkkel, örömünkkel és vagyonunkkal a jövőre nézve, elhervadunk és kiszáradunk. Ha pedig adunk másoknak, Isten szeretetével, örömével és békességével fogunk virágozni. Egy mosoly még több mosolyt fakaszt. Mások szeretete és a róluk való gondoskodás belső boldogságot és megelégedettséget hoz.

Imádság: : Istenünk, köszönjük Jézust, aki életét adta, hogy mi is odaadjuk magunkat másoknak. Nyisd meg a szemünket mások szükségletei előtt, és mutasd meg az utat, amelyen át megmutathatjuk nekik szeretetedet. Ámen.

Amilyen mértékben adunk, ugyanúgy kapunk.
Norma Kossler (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY JÓ SZÍVVEL TUDJUNK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek