2004. október 29. péntek
Róm 8,31-39.

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. (Ézs 43,2)

Házasságunk első 44 évében jó egészségnek örvendtünk feleségemmel. Majd váratlanul és minden előjel nélkül feleségem beteg lett. Bár majdnem egy hónapot töltött kórházban, az orvosok nem tudták kideríteni, mi a baj oka. A hagyományos kezelések nem segítettek. Életünk és kapcsolatunk a kórház körül forgott. A jövő bizonytalanná vált. Minden munkával és pihenéssel kapcsolatos tervünket félre kellett tennünk.
Egy reggel nyugtalan és zavart voltam, és Ézsaiás könyve 43. fejezetét olvastam. Ezek a szavak nagyon mélyen érintették zaklatott lelkemet: "Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el." Lassan elcsendesedtem és megnyugodtam. Tudtam, hogy nem fog bennünket elnyomni mindaz, ami még előttünk áll. Isten velünk volt a megpróbáltatásban, és ő vezet ki onnan bennünket.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, ígéretedet, hogy minden körülmények között velünk leszel. Ha bizonytalanok vagyunk, ölelj át szorosan, és nyugtass meg jelenléteddel. Ámen.

Isten szava reményt és békességet nyújt.
Richard N. Ryley (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A CSALÁDOKÉRT, AHOL VALAKI KÓRHÁZBAN VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek