2004. szeptember 3. péntek
1Thessz 5,12-18.

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

23.45-kor jött a hívás: "Blanche meghalt. El tudnál jönni?" Miközben gyorsan felöltöztünk, így imádkoztunk férjemmel: "Uram, add, hogy ne legyen igaz." De amikor megérkeztünk, a mentősök épp akkor vitték el a testét.
Aznap reggel, amint jöttünk el a gyülekezetből, Blanche kacsintott, dobott egy puszit és odaszólt, hogy szeret. Most kevesebb, mint 12 órával később, 72 éves korában meghalt.
Blanche legnagyobb ajándékát számomra a szeretete és imái jelentették. Tiszta szívből szeretett, és imádkozott értem és családomért. Azon az éjszakán sírtam a veszteségem miatt, különösen mert többé már nem lesz ő nekem, hogy imádkozzon értem. Az ő imái állandó erőt jelentettek számomra. A temetésen a férje félrehívott és azt mondta: "Blanche nagyon szeretett téged, és egy valamit meg kellett, hogy ígérjek neki".
"Mi volt az?" - kérdeztem. "Megígértem neki, hogy imádkozni fogok érted és a családodért, minden áldott nap."

Imádság: : Urunk, taníts bennünket imádkozni. Segíts, hogy imáinkban hűségesek legyünk, hogy mások erősödhessenek és megérezhessék a te jelenlétedet. Ámen.

A másokért való imádságnak tápláló ereje van.
Kathy Rohloff (Vermont, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek