2004. szeptember 4. szombat
2Kor 3,12-18.

Mivel tehát ilyen reménységünk van, teljes nyíltsággal szólunk; és nem úgy, mint Mózes, aki leplet tett az arcára, hogy ne lássák Izráel fiai a múlandó dicsőség végét. De az ő gondolkozásuk eltompult, mert az Ószövetség felolvasásakor ugyanaz a lepel mind a mai napig felfedetlenül megmaradt, mivel az csak Krisztusban tűnik el. Sőt mindmáig, valahányszor Mózest olvassák, lepel van a szívükön. De ha majd megtérnek az Úrhoz, elvétetik a lepel. Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. (Jn 1,16)

Gyülekezetünk fiataljai minden évben megrendelnek egy teherautónyi sütőtököt, amit aztán eladnak, hogy ezzel az ifjúsági programokat támogassák. Az egész környéken "Sütötök gyülekezet"-ként ismernek bennünket. Október folyamán az imaház udvarát narancsszínű sütőtökök borítják. Mire azonban az eladás véget ér, sok tök kezd tönkremenni, melyeket önkénteseinknek kell eltakarítaniuk. Miután a sütőtököket válogattuk egyik délután, Martha hazavitt egyet. Megtisztította a tököt, levágta a rossz részét, és ami ehető volt, azt megfőzte. Aztán egy igen finom sütőtök tortát készített nekünk. Konyhaművészetével Martha megmentette valódi rendeltetésének azt a tököt.
Bizonyos értelemben ugyanez történik az emberekkel is. Krisztus szereti a "sütőtök" embereket. Ő megszabadít bennünket életünk romlott részeitől, és valami nagyszerűt hoz ki az emberből. Ő mindig valami csodálatosat készít azokban, akik követik őt.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, hogy megkeresel bennünket, megtisztítasz és elküldesz, hogy dicsőséged üzenetével tápláljuk a világot. Ámen.

Isten mindenkiből csodálatosat tud alkotni.
James W. Kemp (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNK FIATALJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek