2004. szeptember 6. hétfő
Jel 3,14-22.

"A laodiceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete: Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen: tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss. Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg! Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!" Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (Jel 3, 20)

Az utóbbi időben egy különös kismadár napjában többször is leszáll a konyhaablakunkra, és megkopogtatja. Olykor átröppen a ház elejére, és a lakószobánk ablakát ütögeti. Egyik nap az emeleti irodám ablakánál hívta fel magára a figyelmemet, ahol éppen olvastam. Néha az az érzésünk, hogy követi a házon belüli mozgást, és a szerint zörget, hol itt, hol amott, mint aki bebocsátást kér. A mi madárkánk nagyon állhatatos; visszatér akkor is, ha elhessentjük.
Ezen a tapasztalaton tűnődve, Jézus Krisztus szavai jutnak az eszembe: "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem". Bizony, Krisztus Urunk is állhatatos. Nap, mint nap bekopog a szívünk ajtaján, és várja, hogy kitárjuk előtte. Mivel szeret minket, arra vágyik, hogy velünk lehessen. De ha a mi reagálásunk elutasító, akkor kívül marad, mert senkire se tukmálja rá magát erőszakkal. Óriási kiváltságunk, hogy behívhatjuk életünkbe. Jézussal az élet bővelkedő lesz örömben és szeretetben.

Imádság: : Ó, Istenem, köszönöm, hogy szeretsz minket, és hogy naponta, felajánlod számunkra a társaságodat. Ámen.

Krisztus minden nap keres minket, mert a barátunk akar lenni.
Earl C. Carver (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, HOGY AZ ILLETŐ MEGNYISSA SZÍVÉT KRISZTUSNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek