2004. szeptember 7. kedd
Ez 36,24-30.

Kihozlak benneteket a népek közül, összegyűjtelek az országokból, és beviszlek benneteket a saját földetekre. Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket. Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek. Abban az országban fogtok lakni, amelyet őseiteknek adtam. Az én népem lesztek, én pedig Istenetek leszek. Megszabadítlak benneteket minden tisztátalanságotoktól. Parancsolok a gabonának, megsokasítom, és nem hozok rátok éhínséget. Megszaporítom a fák gyümölcsét és a mező termését, hogy ne csúfoljanak többé benneteket éhínség miatt a népek. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket a gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Egy munkatársnőmmel nézeteltérésem támadt, és jó hangosan kiosztottam őt. Azonnal megszólalt a lelkiismeretem, és megbántam az egészet. Zavartan és szégyenkezve siettem utána. "Kérlek, ne haragudj rám!" - mondtam könnybe lábadt szemekkel. "Semmi baj, megbocsátok." - válaszolta udvariasan.
Örültem a bocsánatnak, és visszamentem az irodámba, de sehogyan sem tudtam túltenni magam az eseten. "Hogy tehettem ilyet? Miféle ember vagyok én tulajdonképpen? Ó, Istenem, annyira sajnálom, hogy úgy beszéltem vele!" Egész héten marcangoltam magam] a lelkipásztor szavai visszaráztak a valóságba. "Nem elég bocsánatot kérni - mondta -, a bocsánatot el is kell fogadnunk. Mindannyian kegyelem által megmentett bűnösök vagyunk."
A barátnőm megbocsátott nekem, és az Isten is megbocsátott. Nos, akkor én is megbocsátok magamnak! - mondtam ki hangosan, és ettől máris megnyugodtam. A bűnvallás és az új kezdet után elhatároztam, hogy ezentúl, ha vitába keveredem, igyekszem kedvesen és indulat nélkül érvelni. (Péld 15,1) A tudat, hogy Isten megbocsát, és nem gondol többé vétkeinkre (Jer 31,34), segített, hogy megbékéljek.

Imádság: : Drága Urunk, bocsásd meg elhamarkodott szavainkat. Segíts, hogy megbocsássunk másoknak és önmagunknak is. Ámen.

Bocsánatkérés és megbocsátás után ne vádoljuk magunkat!
Joan Clayton (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET BŰNTUDAT GYÖTÖR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek