2004. szeptember 9. csütörtök
1Móz 18,1-15.

Azután megjelent neki az ÚR Mamré tölgyesében, amikor a nappali hőség elől a sátor bejáratába húzódott. Fölemelte tekintetét, és látta, hogy három férfi áll előtte. Amint meglátta őket, eléjük futott a sátor bejáratától, földre borult, és így szólt: Uram, ha megnyertem jóindulatodat, kérlek, ne kerüld el szolgádat! Mindjárt hozatok egy kis vizet, mossátok meg a lábatokat, és dőljetek le a fa alá! Én meg hozok egy falat kenyeret, hogy felüdüljetek, és úgy menjetek tovább, ha szolgátok mellett mentek el! Ők azt felelték: Tedd azt, amit mondtál! Ábrahám besietett Sárához a sátorba, és azt mondta: Siess, dagassz meg három mérték finomlisztet, és süss lángost! Kiszaladt Ábrahám a csordához is, fogott egy szép szopós borjút, és odaadta a legényének, az pedig gyorsan elkészítette. Azután vett vajat, tejet, meg vette a borjút, amelyet elkészíttetett, és eléjük tette. Ő maga pedig ott állt mellettük a fa alatt, amíg ettek. Azután ezt kérdezték tőle: Hol van Sára, a feleséged? Ő így felelt: Itt a sátorban. Egyikük azt mondta: Egy esztendő múlva visszatérek hozzád, és akkor már a feleségednek, Sárának fia lesz! Sára meg ott hallgatódzott a háta mögött a sátor bejáratánál. Ábrahám és Sára élemedett korú öregek voltak, és Sáránál már megszűnt a női életfolyamat. Sára nevetett magában, és azt gondolta: Miután megvénültem, lehet-e gyönyörűségem? Meg az uram is öreg! De az ÚR megkérdezte Ábrahámot: Miért nevetett Sára, és miért mondta: Ugyan, hogy szülhetnék öreg létemre? Van-e valami lehetetlen az ÚR számára? Egy esztendő múlva visszatérek hozzád, és fia lesz Sárának. Sára azonban tagadott, mert félt. Azt mondta, hogy nem nevetett. Az ÚR azonban így szólt: De bizony nevettél! Az Úr megkérdezte Ábrahámot: Miért nevetett Sára, és miért mondta: Ugyan, hogy szülhetnék öreg létemre. (1Móz 18,13)

Életem legnagyobb részében feleség, anya és háziasszony voltam. Amikor 65 éves lettem, haszontalan öregnek kezdtem magam érezni, és egészen elcsüggedtem. Szükségem volt valamilyen célra, hogy ismét hasznosnak tudjam magamat. De mire lehetnék én még jó? Ki alkalmazna egy 65 éves háztartásbelit, aki semmilyen állást sem töltött be még életében?
A Biblia arról szól, hogy Isten előtt a magas életkor nem akadály. Noé is öreg korában épített bárkát. Sára 90 éves volt, Ábrahám pedig már 100, amikor Izsák megszületett. Mózes 80 éves, Áron pedig 83, amikor a fáraóval szembeszálltak.
Biztos vagyok abban, hogy sem bárkát nem fogok építeni, sem szülni 91 éves koromban. De van, amire képes vagyok. Tudok imádkozni, és lelki vigaszt nyújthatok másoknak képeslapon, levélben, telefonon. Isten segítségével sokféleképpen lehetek Jézus Krisztus hatékony tanúja. Nem vagyok még túl öreg, és életem hátralévő részében lesz dolgom is, célom is elegendő.

Imádság: : Istenünk, használj fel bennünket a mai napon. Vezess olyan helyzetekbe, amelyekben szolgálatodra lehetünk! Ámen.

Mindnyájunknak van küldetése, és Isten azt kéri tőlünk, amink van.
Donna L. Williams (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEM ÉRZI MAGÁT HASZNOSNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek