2004. szeptember 10. péntek
Zsolt 119,97-103.

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
Róm 12,1-2.
Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem.
Bölcsebbé tesz ellenségeimnél parancsolatod, és enyém marad az örökké.
Minden tanítómnál okosabb lettem, mert intelmeiden elmélkedem.
Értelmesebb vagyok a véneknél, mert megfogadtam utasításaidat.
Nem lépek lábammal semmilyen rossz útra, hogy megtarthassam igédet.
Döntéseidtől nem tértem el, mert te tanítottál azokra.
Milyen édesek ínyemnek ígéreteid! Édesebbek, mint számnak a méz. Így szól az Úr: Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be. (Jer 31,33)

Valamelyik nap Isten közelségére vágytam, de ahelyett hogy a Teremtő közelébe jutottam volna, azon kaptam magam, hogy egy vidám reklám dallamát dúdolom. Van úgy, hogy egy filmjelenet, olykor egy léha vicc, vagy valami banális kereskedelmi ajánlat ejti rabul a tudatunkat, akár egy lidérces álom, ami nem akar elmúlni. Máskor ránk tör az aggódás, a depresszió, a szorongás és a félelem.
Pál észrevette, hogy a lelkiállapotunkat főleg az elménkbe férkőző gondolatok befolyásolják. De miképpen "újulhat meg" az elme?
Egyik módja a Szentírás feletti elmélkedés. Kiválasztunk egy igeverset - talán épp a Csendes Percekből -, és mielőtt még bármit tennénk, megpróbáljuk kívülről megtanulni. A Szentlélek segítségével minél többször elismételjük a szavakat, azok bevésődnek gondolatainkba és szívünkbe is. Ez pedig átformál bennünket.
Amikor pedig krízisbe kerülünk vagy egyszerűen megnyugtató szavakra vágyunk, a segítség kéznél lesz. Isten igéje, ha bennünk van, erővé lesz bennünk, és az értelmünk a kegyelem jóvoltából azt fogja meghallani, amire szükségünk van.

Imádság: : Szerető Istenünk, újítsd meg elménket, miközben a Szentírás felett gondolkodunk. Ámen.

Az Igének van hatalma átformálni bennünket.
Derek Maul (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉNEK MEGÚJULNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek