2004. szeptember 16. csütörtök
Ézs 43,1-7.

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről, mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. (2Kor 4,16)

Don lelkész vasárnapi prédikációja nagyon megérintett: "Néha a kitartás azt jelenti, hogy szembenézünk a mindennapokkal." A következő nap is egy olyan nehéz nap volt számomra, amikor már az is győzelmet jelentett, hogy szembe tudtam nézni a kötelességeimmel. Évek óta szenvedek különféle betegségekben: halláskárosodás, nehézlégzés, depresszió, magas koleszterin. Egyik sem életveszélyes, ezért az áldásaimra tekintek. De a betegségek gyakran legyengítenek, nem tudok aludni, levert leszek. Néha, amikor borongós reggelre ébredek, már az is gyötrelem, hogy elfogadjam, egy újabb nap áll előttem.
A hétfő is egy ilyen nap volt. De elmentem dolgozni, és elvégeztem a munkámat. Valószínűleg nem voltam jó társaság, de csináltam, amit kellett. A feleségem finoman emlékeztetni szokott, hogy a nehéz, küzdelmekkel teli napokon Isten mindig velem van. Ő soha nem hagyott magamra, a legsúlyosabb megpróbáltatások között sem. Amikor ezekre gondolok, eszembe jut, hogy Isten lát engem, és napról napra segít, hogy kitartsak.

Imádság: : Drága Mennyei Atyánk, te velünk vagy a legnehezebb napokban is. Köszönjük, Istenünk, el nem múló szeretetedet. Ámen.

Ha megtesszük a kezdő lépést, megtapasztaljuk Isten segítségét.
Louis O. Storm (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÖBBFÉLE BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek