2004. szeptember 24. péntek
Jer 31,15-17.

Ezt mondja az ÚR: Hangos jajgatás hallatszik Rámában, és keserves sírás: Ráhel siratja fiait, nem tud megvigasztalódni, hogy nincsenek többé fiai. Ezt mondja az ÚR: Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az ÚR -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről. Reménykedhetsz a jövőben - így szól az ÚR -, mert visszatérnek fiaid hazájukba. A csecsemő nyelve ínyéhez tapadt a szomjúság miatt, a gyermekek kenyeret kértek, de senki sem tört nekik. (JSir 4,4)

Evelyn Trostle professzorasszony volt. 1920-ban a népirtás áldozatainak segítésére mint misszionáriust Örményországba küldték. Trostle borzalmas mészárlások szemtanúja volt, de bízott Isten oltalmában és védelmébe vette a rá bízott árvákat.
Évtizedek alatt a háborúk egymást követték. A világon sok-sok ártatlan gyermek szenvedett és veszítette életét. Mégis: Isten arra serkenti az olyan embereket, mint amilyen Evelyn is volt, hogy mentsék meg a gyermekeket. Ez bujkálást, gyógyításukat, tanításukat, táplálásukat, örökbefogadásukat és anyagi támogatásukat jelenti. Szerte a világon a jólelkű emberek gyorsan cselekednek a gyermekek érdekeiért: szót emelnek értük, védelmet keresnek, írnak róluk, vagy ténylegesen eléjük állnak megvédve őket a rájuk leselkedő veszélyektől. Isten népe készen áll arra - gyakran nagy személyi és anyagi kockázatot is vállalva -, hogy megvédje a világ gyermekeit az erőszaktól.
A mai jeremiási ige is az ártatlan gyermekáldozatokat követelő erőszak ellen szól. De Isten reményt ad nekünk, hogy imádságaink és tetteink által az édesanyák jajgatása örömre fordul majd.

Imádság: : Istenünk, a világ gyermekeit oltalmadba ajánljuk. Segíts, hogy tehessünk a megmentésük érdekében. Ámen.

Mit tehetek a gyermekekért?
Frank Ramirez (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEKÉRT, AKIKET ERŐSZAK FENYEGET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek