2004. szeptember 26. vasárnap
Jak 4,13-17.

Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Ti azonban most kérkedtek elbizakodottságotokban: minden ilyen kérkedés gonosz. Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak. Jézus mondta: "Aki elküldött engem, velem van, nem hagyott egyedül, mert mindig azt teszem, ami neki kedves." (Jn 8,29)

Talán a hívő embernek a legnehezebb eljutni arra a lelkiállapotra, hogy megengedje Istennek a terveibe való beleszólást. A megrögzült tervek bálványokká válhatnak, és az Úrral való szembeszegülésünket fejezik ki. A Mt 6,33-ban azonban egy másféle - az Isten szándéka szerinti - tervkészítésről olvasunk: "Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek."
A hitbeli magatartás elismeri az Isten-központú tervek fontosságát, ugyanakkor azt is tudomásul veszi, hogy az isteni beavatkozás megváltoztathatja terveinket. Amikor a szomszédunkban lakó idős asszonynak meg kell javítani a zárat, vagy az utcánkban lakó fiatal pár felkéredzkedik az autónkra, ezeket Isten által elénk hozott alkalmaknak tekinthetjük. Válaszok lehetnek imádságainkra, amelyekben kértük, hogy cselekedhessük Isten akaratát.
Mai imádságunkban kérjük Istent, segítsen helyesen terveznünk. Ha elismerjük Isten uralmát, és engedjük, hogy bármikor közbeszóljon, meglepődve tapasztaljuk majd, mit végezhet el bennünk és általunk.

Imádság: : Drága Istenünk, tégy késszé bennünket akaratod cselekvésére. Ámen.

A mai nap Isten ajándéka.
Paul Davis (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ALÁRENDELJÜK TERVEINKET ISTEN CÉLJAINAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek