2004. szeptember 27. hétfő
Ef 1,15-23.

Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. "Az ő lábai alá vetett mindent", és őt tette mindenek felett való fővé az egyházban, amely az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben. Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed. (Zsolt 119,18)

"De hölgyem! Ez egy első osztályú szemüveg!" - közölte az optikus, amikor leraktam elé az új szemüvegemet. Újra elmagyaráztam neki, hogy nem tudom megszokni, és kényelmetlen. Elégedett voltam a régi, egyszerű okuláréval, amelyet évekig használtam, és nem értettem, miért küszködjek az újjal.
Az eladónő elmagyarázta: "Tudom, mit érez most, de egy hét nem elegendő. Tudom, mert az én új szemüvegem is csak tíz nap múlva lett hirtelen jó. Ma már nem térnék vissza a régihez." Kérte, hogy hagyjak több időt az új szemüvegemnek. Vonakodva beleegyeztem, és lám, két nap múlva az én új szemüvegem is tényleg "megjavult".
Történhet ilyen a lelki látásunkkal is. A régi felfogásommal, előítéleteimmel újra meg újra átolvashatom a Biblia fejezeteit. De egy idő után új jelentést nyerhetnek a jól ismert szakaszok. Isten Lelke számomra rejtetten elvégzi a szükséges "hozzáigazítást", mely által új látást nyerek, és felfedezhetem a mélyebb összefüggéseket is. Nem vágyom már többé a régi szemüvegemre, vagy a régi látásmódomra. Kész vagyok arra, hogy sokkal többet lássak meg mindabból, amit Isten világossá tesz számomra.

Imádság: : Drága Istenünk, adj vágyat, hogy többet olvassuk igédet. Világos látásért imádkozunk, és hogy bizonyságot tehessünk másoknak rólad. Ámen.

Az Istennel töltött idő segít másként látni a világot.
Valerie Runyan (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK ROMLIK A LÁTÁSUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek