2005. április 2. szombat

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,16-18.

IDEJE VAN A MEGÚJULÁSNAK

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. (2Kor 4,16)

Korán indultam el otthonról vásárolni. Esőre állt, de esni csak hazafelé kezdett. Kinyitottam a jó öreg sárga esernyőmet, amit a férjemtől kaptam úgy tizennyolc esztendeje. Nekem fel sem tűnt, hogy mennyire elnyűtt és rojtos, de egy szembejövő ember a bajlódásomat látva kedvesen megjegyezte: "Megérett a cserére." Azután rámutatott a saját új ernyőjére: "Most vettem a közeli diszkont áruházban akciós áron."
Otthon megvizsgáltam a kiszolgált jószágot, és beláttam, hogy annak az úrnak igaza volt. Megszokásból túlontúl ragaszkodtam hozzá. Valóban itt az ideje, hogy újat vegyek.
A hívő életben is tapasztalunk valami hasonlót. Könnyű behunyt szemmel járni-kelni a világban, és önelégülten beérni azzal, hogy a magam életét milyen jól elrendeztem.
Miközben az ernyőcseréről döntöttem, a szívemből felszakadt egy fohász: "Engedd, Uram, hogy magam is megújuljak, hogy a te szeretetedet tudjam ezentúl tükrözni!"

Imádság: : Drága Istenünk, bocsásd meg nekünk, hogy sokszor önelégültekké válunk. Szentlelkeddel újíts meg bennünket, hogy átjárjon minket szereteted. Ámen.

"Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!" (Zsolt 51,12)
Elvie Klein (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A HITBEN VALÓ MEGÚJULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek