2005. április 4. hétfő

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

KRISZTUS KÖVETEI

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!" (2Kor 5,20)

A követ arra hivatott, hogy összebékítse a véleményeket, és rendbe tegye a kapcsolatokat. Én legalább két igazságot fedeztem fel az idézett igeversben. Először is, követek vagyunk. Amikor hitre jutunk, Krisztustól megbízatást kapunk, hogy az ő követei legyünk. Feladatunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetét és szeretetét hirdessük a világban.
Másodszor, üzenetünk a megbékélésről szól. Nekünk az evangéliumi "jó hírrel" vissza kell térítenünk Istenhez az embereket, akik elszakadtak tőle. Az örömhír átadásának számtalan módja van. A legkönnyebb és leghatékonyabb az, amikor imádkozunk valakiért, akinek szüksége van rá az ismeretségi körünkben. Ha például valaki kimerültségről panaszkodik előttem, vagy hogy szörnyen feszült valamiért, akkor fel szoktam ajánlani neki, hogy imádkozni fogok érte. Még senki sem mondott nemet erre az ajánlatra.
Krisztus tanítvánnyá hívott minket, hogy az ő követei legyünk egy elveszett és sérült világban.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy a követeid lehetünk ebben a világban. Segíts, hogy szavainkkal és tetteinkkel a Krisztusról szóló örömhírt tudjuk továbbadni. Ámen.

Miből derül ki, hogy Krisztus követe vagyok?
John Crow (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY LELKILEG SÉRÜLT TESTVÉRÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek