2005. április 9. szombat

Más példázatot is mondott nekik Jézus: "Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között."
Más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet fog az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel."

Mt 13,31-33.

"ELÉG NAGY"

Ha a Seregek Ura nem hagyott volna néhány menekültet, olyanok lennénk, mint Sodoma, Gomorához hasonlítanánk. (Ézs 1,9)

Nagymamámnak meg volt a saját időjárási előrejelzése. Borult eget látva mindig ezt mondta: "Amikor az ég kékje már akkora, mint egy férfi ing, kiteheted a ruhát." Azt értette természetesen alatta, hogy kiderül az idő. És igaza volt.
Nagymama elasztikus előrejelzései még inkább eszembe jutnak, amikor azt olvasom az Ószövetségben, hogy mindig van egy maradék, aki folytatja Isten munkáját: egy maroknyi izraelita Egyiptomban, a túlélők Babilonban, az igaz hívők, akikről a próféták beszélnek. Keresztyén közösségünkre is úgy gondolok, mint egy sugárzó maradékra, egy nagyobb és egyre megterheltebb társadalomban. A világ nem hisz, de mi elegen vagyunk ahhoz, hogy hatással legyünk másokra, és megmutassuk az Isten országa felé vezető utat.
Gyakran felteszem magamban a kérdést, hogy ha a maradék csak egy főre korlátozódna - mondjuk rám -, képes lennék-e kiterjeszteni a keresztyénség befolyását? De akkor eszembe jut, hogy nem vagyok egyedül, nem egyedül képviselem Krisztust. Egy keresztyén közösség tagja vagyok. Elég nagy "kék foltot" képviselünk, hogy újraformáljuk a világot.

Imádság: : Szerető Istenünk, segíts, hogy a jó hírt életünkkel tudjuk hirdetni. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: én ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)
Arlene Larson (Wyoming, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIZONYSÁGTEVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek