2005. április 17. vasárnap

Jézus mondja: "Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked."
"Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."

Mt 6,5-8.

SZEMÉLYES IMÁDSÁG

Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban. (Mt 6,6)

Elmentem a templomba, és úgy jöttem el, hogy üresnek éreztem magam. Nem az igehirdetéssel és a gyülekezettel volt a baj, hanem velem. Éreztem, hogy egy pozitív, személyes imádságra van szükségem. Arra volt szükségem, hogy bemenjek a szobámba, magamra zárjam az ajtót, és több időt töltsek Istennel, imádkozzak minden nap, és nevezzem nevén, mit szeretnék Istentől.
A Mt 6,5-8-ban Jézus öt dolgot mondott. Amikor e:re rájöttem, megváltoztam én és az imádságaim is. Most, ha imádkozom, hiszem, hogy Isten meghallgat és válaszolni fog. Hiszek a csodákban. Nem adom fel; imádkozom, imádkozom és imádkozom, kopogtatok az ajtón, amíg kinyílik. Valami nagy dologra várok, és imádkozom azért.
Most már minden nap imádkozom, elvonulva. Egyszerűen úgy beszélek Istenhez, mint ha apámhoz beszélnék. Igyekszem felelős lenni és együttműködni Istennel, ahelyett hogy azt mondanám, "Csődbe jutottam. Ments meg!" Pontosan elmondom Istennek, mi történik velem, és együtt dolgozunk a megoldáson. S mióta nem a gyülekezettől várom csupán, hogy közelebb kerüljek Istenhez, a gyülekezetbe járás is sokkal örömtelibbé vált.

Imádság: : Drága Urunk, taníts bennünket imádkozni. Ámen.

Hogyan válhat imádságom személyessé?
Lee Daniel Vendig II (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK IMÁDKOZNI TANULNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek