2005. április 22. péntek

Az első könyvet arról írtam, Teofilusom, amit Jézus tett és tanított kezdettől egészen addig a napig, amelyen felvitetett, miután a Szentlélek által megbízást adott az apostoloknak, akiket kiválasztott. Szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta ezeknek, hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük, és beszélt az Isten országa dolgairól. Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem, hogy János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel kereszteltettek meg." Amikor együtt voltak, megkérdezték tőle: "Uram, nem ebben az időben állítod fel újra a királyságot Izráelnek?" Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, és ezt mondta: "Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe." Ezután visszatértek Jeruzsálembe az Olajfák hegyéről, amely Jeruzsálem közelében van egy szombatnapi járóföldre. Amikor hazatértek, felmentek a felső szobába, ahol meg voltak szállva, mégpedig Péter és János, Jakab és András, Fülöp és Tamás, Bertalan és Máté, Jakab, az Alfeus fia, Simon, a Zélóta és Júdás, a Jakab fia. Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban, az asszonyokkal, Jézus anyjával, Máriával és testvéreivel együtt.

ApCsel 1,1-14.

FOLYTASD!

Jézus így szólt: "Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek..." (ApCsel 1,8)

Jamie arra kérte dédnagymamáját, hogy játsszon vele egy számítógépes játékot. Miután egy ideg játszották azt a különös, gyors játékot, Jamie-nek a fürdőszobába kellett mennie. Felugrott, felszaladt a lépcsőn, de hirtelen visszafordult, és bedugta a fejét az ajtón. Gyerekes, de szigorú hangon így szólt: "De ne nyúlj semmihez, amíg vissza nem jövök! Rendben?"
Jamie viselkedésétől eltérően a Biblia azt mondja, Krisztus úgy fog visszajönni, ahogy elhagyta ezt a földet. De amikor Krisztus e földről eltávozott, nem azt mondta: "Ne nyúljatok semmihez, amíg vissza nem jövök!" Ellenkezőleg, arra kérte tanítványait, hogy folytassák a munkát. Utolsó mondatainak egyike így hangzott: "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek." (Mt 28,19-20) Krisztus ránk bízta a szeretet, a kegyelem és a megbocsátás evangéliumát. Micsoda kiváltság! Milyen nagy felelősség! Vajon folytatjuk ezt a munkát?

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, segíts, hogy igennel válaszoljunk az irántunk való mérhetetlen bizalomra. Szeretnénk elvárásodnak megfelelni, amikor szolgálatodban állunk, mindaddig, amíg visszajössz. Ámen.

Mit teszek a Krisztus munkájának folytatása érdekében?
Maureen Long (Suffolk, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOKÉRT ÉS AZ IGEHIRDETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek