2005. április 25. hétfő

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. Ebből tudható, hogy az igazságból valók vagyunk. És akkor az ő színe előtt azzal biztatjuk a szívünket, hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; és amit kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami kedves őelőtte. Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, ahogyan erre parancsolatot adott nekünk. Aki pedig megtartja az ő parancsolatait, az őbenne marad, és ő is abban; és ezt, hogy ő bennünk van, abból tudjuk meg, hogy a Lelkéből adott nekünk.

1Jn 3,16-24.

ADAKOZÁS

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

A múltkor élelmiszert vittem egy családjuktól elüldözött asszonyok számára fenntartott menhelyre. Az odafelé vezető úton jó érzés fogott el, hiszen egy jó ügy érdekében tehettem valamit. Az élelmiszercsomagot a portán adtam le. Az előtérben egy megviselt arcú, elgyötört tekintetű asszony ült a kisfiával. Elkerültem a pillantását, és gyorsan elhagytam a helyiséget. Hazafelé aztán nagyon elszégyelltem magam a cselekedetem miatt. Végül is, találkoztam azokkal az emberekkel, akiken segíteni akartam, és még egy barátságos mosolyra, vagy egy bátorító szóra sem futotta tőlem. Vizsgálni kezdtem adakozásom indítékát. Az énemet akartam volna kielégíteni? Vagy azért tettem, hogy jó érzéssel töltsön el az adakozás?
Rájöttem, hogy néha mély szakadék választja el az adakozót a megajándékozottól. Ennek leküzdésére jó szívvel kell gondolni azokra, akiknek szánjuk az adományt, és imádkoznunk kell értük. Ha van lehetőségünk találkozni a megajándékozottakkal, fogadjuk azt örömmel! Krisztus követőiként sugározzuk a szeretetet és a kedvességet!

Imádság: : Drága Istenünk, kérjük, ajándékozz nekünk nagylelkűséget, hogy cselekedeteink által mások téged lássanak meg. Ámen.

Hogy fejezhetem ki tiszteletemet a megajándékozottak iránt?
William Peoples (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK NAGYLELKŰSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek