2005. április 26. kedd

Az utolsó napokban az ÚR házának hegye szilárdan fog állni a hegyek tetején. Kimagaslik a halmok közül, és özönlenek hozzá a népek. Eljön a sok nép, és ezt mondják: Jöjjetek, menjünk az ÚR hegyére, Jákób Istenének házához! Tanítson minket útjaira, hogy ösvényein járjunk! Mert a Sionról jön a tanítás, és az ÚR igéje Jeruzsálemből. Ítéletet tart a sok nép fölött, és megfenyíti a távoli, erős nemzeteket. Kardjaikból kapákat kovácsolnak, lándzsáikból metszőkéseket. Nép a népre kardot nem emel, hadakozást többé nem tanul. Mindenki a saját szőlőjében vagy fügefája alatt ülhet, senki sem rettenti őket. Maga a Seregek URa mondta ezt! Ha minden nép a maga istenének nevében jár is, mi az ÚRnak, a mi Istenünknek nevében járunk mindörökké. Azon a napon - így szól az ÚR - összeszedem a sántákat, összegyűjtöm a szétszórtakat, akikre veszedelmet hoztam. A sánták meg fognak maradni, a gyengék erős nemzetté lesznek, és az ÚR uralkodik fölöttük a Sion hegyén, mostantól fogva örökké.

Mik 4,1-7.

AZ ÚJJÁTEREMTÉS ISTENE

De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (Mt 6,33)

Boldogok lehetünk, hogy olyan Istenünk van, aki a múltban és a jelenben is az újjáépítés érdekében dolgozik. Mikeás följegyzi Isten ígéretét, hogy a megszállók pusztítása után újjáépíti Júdát.
A nemzet, amely eltért Isten parancsolataitól, saját bölcsességére és önfejű döntéseire hagyatkozott, most porrá és hamuvá válhat, a halállal néz szembe. Isten nem óvta meg őket bűneik következményeitől. Azonban - Mikeáson keresztül - a remény üzenetét küldi: Isten újjáépít. Amikor önző módon választunk, anélkül, hogy megtanácskoznánk a dolgot Istennel, olyanok vagyunk, mint Júda népe. Amikor így teszünk, hajlamosak vagyunk lerombolni azt, ami jó bennünk, másokban, a világunkban. Istenhez való kötődésünk gyengülése után szempontjaink eltérnek Istenétől. A vagyont és javakat isteníthetjük; olyan dolgokat tartunk nagyra, amelyek Istennek nem becsesek. Végül, képtelenek lévén meggyógyítani és helyreállítani magunkat, Istenhez fordulunk, aki szeret minket, és elkezdi újjáépíteni tönkrement életünket.

Imádság: : Urunk Istenünk, erősíts meg minket, hogy elkerülhessük a kísértést, amely saját vágyaink követésére vinne minket. Amikor elbukunk, kérünk, hogy gyógyítsd meg sebeinket, és állítsd vissza lelki egészségünket. Ámen.

Ha Isten szerint tesszük dolgainkat, elkerülhetjük az újjáépítés fájdalmát.
Lou Wilkin (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK MEGÚJULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek