2005. április 27. szerda

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

NINCS TÁVOLSÁG

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38-39)

Amikor az "elválasztani" szóra gondolok, kisgyermekek jutnak eszembe, akik elkeverednek a szüleiktől a tömegben. Hirtelen észreveszik, hogy a szüleik nincsenek a közelben, és pánikba esnek. Hogyan fogják megtalálni őket? Habár képtelenek megfogalmazni mindazt, amit anyjuk és apjuk jelent nekik, tudják, hogy a biztonságuk - élelem, ruházat, védelem - a szüleiktől függ, akik etetik, ruházzák és megvédik őket a veszélytől.
Néha, elfoglalt életünk közepette, szem elől veszítjük Istent, aki hirtelen tőlünk távolinak tűnik. Pál azonban emlékeztet bennünket, hogy mint Isten gyermekei, sohasem vagyunk elválasztva Isten szeretetétől. Valóban, semmi a világon nem választhat el minket Isten szeretetétől, amelyet Jézusban nyilvánított ki, aki meghalt a kereszten a mi bűneinkért.

Imádság: : Istenünk, köszönjük neked, hogy semmi sem választhat el bennünket a szeretetedtől. Ámen.

Isten állhatatos szeretete közel tart minket magához.
Carolyn Wilker (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLEIKTŐL ELVÁLASZTOTT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek