2005. augusztus 1. hétfő

12 Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, 13 mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. 14 Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, 15 hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, 16 ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába. 17 Sőt ha italáldozatul kiöntetem is a hitetekért bemutatott áldozatban és szolgálatban, örülök, és együtt örülök mindnyájatokkal; 18 de ugyanígy örüljetek ti is, és örüljetek velem együtt.

Fil 2,12-18.

LELKI KARBANTARTÁS

author=Mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség pedig mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete. (1Tim 4,8-9)

Mivel már nem vagyunk olyan fizikai állapotban, mint régen, elhatároztuk feleségemmel, hogy beiratkozunk egy fitness tanfolyamra. A kurzus elején egy fizikoterápiás orvos megvizsgált bennünket, hogy meghatározhassa a kezdeti nehézségi fokozatot. A legtöbb teszten "korához képest átlagos", illetve "átlagon felüli" minősítést kaptam, egy kivétellel. A szív és érrendszeri vizsgálaton kiderült, hogy a testem az oxigént nem a megfelelő módon köti meg.
A terapeuta elmagyarázta, hogy ha nem kezdem el erőltetni magam, akkor a testem ellustul és elveszíti állóképességét. Ha azonban igyekszem, és egy picit megerőltetve magam, túllépve az úgynevezett komfort zónán, a test újra képes lesz az oxigént megkötni, ami előbb vagy utóbb megint edzetté tesz majd.
A lelki élet területére ugyanezt átültetve arra jutottam, hogy milyen hamar elkényelmesedünk a hitünkben is. Mikor a dolgok jól mennek és megvannak a mindennapi vallásos szokásaink, könnyedén belesüppedünk a "komfort zónába", mit sem tudva arról, hogy a lelki egészségünk lassan, de biztosan hanyatlásnak indul. De lelki gyakorlataink bensőnket éppé és erőssé formálják, és segítenek Isten akarata szerint élni.

Imádság: : Tarts bennünket "edzésben", Urunk, hogy életünk teljes idejében szolgálhassunk neked. Ámen.

Kényelmességünkből kilépve növekszünk a hitben.
David F. Knecht (Észak-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A ROMLÓ FIZIKAI ÁLLAPOTÚ TESTVÉREINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek