2005. augusztus 2. kedd

2 Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy évvel ezelőtt - hogy testben-e, vagy testen kívül-e, nem tudom, csak az Isten tudja -, elragadtatott a harmadik égig. 3 Én tudom, hogy az az ember - hogy testben-e vagy testen kívül-e, nem tudom, csak az Isten tudja -, 4 elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket nem szabad embernek elmondania. 5 Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; ha csak az erőtlenségeimmel nem. 6 Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; 7 még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. 8 Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. 9 De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. 10 Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,2-10.

ÖRÖM ÉS DICSÉRET

Örülök és vigadok neked, zengem nevedet, ó Felséges! (Zsolt 9,3)

Az életünk során vannak időszakok, amikor sötét fellegek vesznek körül bennünket, amikor azt sem tudjuk, mit csináljunk. Ilyenkor az a benyomásunk, hogy Isten teljesen magunkra hagyott bennünket. Egy ilyen időszakomban úgy döntöttem, hogy elvonulok gondolkodni. Nekivágtam egy kerékpártúrának, hogy felfedezzem Hokkaido szigetét. A hóval borított hegyi úton haladva a metsző hideg szél teljesen átjárt, és már nem éreztem a kezeimet. Halotti csend és nyugalom vett körül, egy lélek sem járt a környéken. "Istenem, miért?" kiáltottam fel. Már teljesen kimerülve nem voltam képes tovább hajtani. Szörnyen éreztem magam.
Ekkor, mivel más nem jutott eszembe, azzal a kevés hangommal, ami volt, dicsérni kezdtem az Urat. Eközben teljesen világos lett számomra, hogy az Úr mit is tett értem. És mikor meghallottam az ő hangját: "elég néked az én kegyelmem", hirtelen úgy éreztem, hogy oszlani kezd a köd a lelkemben, a dolgok rendbe jöttek, és éppen itt az ideje, hogy hazamenjek. A négy hétig tartó vívódásom véget ért. Arra a meglátásra jutottam, hogy a hálaáldozat nagy erősségünk lehet. Amikor nem tudjuk, hogy mit tegyünk, elkezdhetjük Istent dicsőíteni, és megtapasztalhatjuk Isten erejét és vezetését.

Imádság: : Urunk, amikor nem tudjuk, hogy melyik utat válasszuk, taníts meg bennünket téged dicsőíteni. Ámen.

Tanácstalan helyzetben állj meg, és dicsérd az Urat!
Nose Makoto (Tokió, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KUDARCOT VALLOTTAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek