2005. augusztus 3. szerda

5 Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. 6 Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. 7 Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
8 Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem szenvedj velem együtt az evangéliumért, Isten ereje által. 9 Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk. 10 Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet. 11 Ennek az evangéliumnak a szolgálatára rendeltettem én hírnökül, apostolul és tanítóul. 12 Ezért is szenvedem ezeket, de nem szégyellem, mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra.

2Tim 1,5-12.

SZAVAK ÉS TETTEK

Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene. (Fil 4,9)

Miután részt vettem egy rokonom temetésén, és végighallgattam gyülekezete tagjainak bizonyságtételét hitéről és jócselekedeteiről, rá kellett jönnöm, hogy valójában nem ismertem a rokonomat igazán. Habár azt tudtam róla, hogy jó ember, nem ismertem a hitét. Egy hasonló eset volt az is, amikor egy idősebb rokonomnál segítettem kitakarítani. Barátaitól kapott leveleiben ékes bizonyítékát láttam jóságának és Krisztusba vetett erős hitének. Érdekes módon sokunknak a családban nem volt egyértelmű az ő hite. Ezek után úgy gondoltam, hogy én is önvizsgálatot tartok, vajon mennyire tudom a keresztyén hitemet a gyakorlatba átültetni.
Amikor valami drága és értékes holmi birtokába jutunk, úgy érezzük, hogy meg kell azt osztanunk a szeretteinkkel. De akkor miért húzódozunk Isten szeretetét és hitünket megosztani másokkal?
Ettől fogva igyekeztem hitemet a szeretteim tudomására hozni. Úgy tűnik, hogy Isten iránti szeretetemről könnyebb beszélni ismerősöknek vagy idegeneknek, mint a barátaimnak vagy a saját családom tagjainak. De az Istenbe vetett hitem az életem legdrágább kincse, és szeretném megosztani mindazokkal, akik legkedvesebbek a számomra.

Imádság: : Drága Istenünk, adj nekünk bátorságot, hogy naponta megvallhassuk hitünket. Ámen.

Hitünk továbbadása legyen a legdrágább hagyatékunk.
Billie Lemon (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT HITÜNK MEGVALLÁSÁHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek