2005. augusztus 12. péntek

31 A fáraó még éjszaka hívatta Mózest és Áront, és ezt mondta: Induljatok, menjetek ki az én népem közül Izráel fiaival együtt, menjetek és tiszteljétek az URat, ahogyan kívántátok. 32 Vigyétek juhaitokat és marháitokat is, ahogyan kívántátok, csak menjetek! Kérjetek áldást rám is! 33 Az egyiptomiak is erőltették, hogy sürgősen bocsássa el a népet az országból, mert ezt mondták: Így mindnyájan meghalunk!
34 A nép köntösébe kötve, teknőstül vette vállára a kovásztalan tésztát, 35 és Izráel fiai Mózes beszéde szerint cselekedtek, mert ezüst és arany ékszereket, meg ruhákat is kértek az egyiptomiaktól. 36 Az ÚR ugyanis jóindulatot támasztott a nép iránt az egyiptomiakban, s ezért hajlottak a kérésre. Így menekültek el Egyiptomból. 37 Útnak indultak tehát Izráel fiai Ramszeszből Szukkót felé, mintegy hatszázezer gyalogos férfi a családtagokon kívül. 38 Sok keverék nép is ment velük, meg juhok, marhák, igen nagyszámú jószág. 39 Az Egyiptomból magukkal hozott tésztából kovásztalan lepényeket sütöttek, hiszen nem volt benne kovász, mivel az egyiptomiak kergették őket. Nem késlekedhettek tehát, és útravalót sem tudtak készíteni maguknak. 40 Izráel fiai négyszázharminc esztendeig laktak Egyiptomban. 41 A négyszázharmincadik esztendő végén, éppen ezen a napon vonult ki az ÚR egész serege Egyiptomból. 42 Virrasztott az ÚR azon az éjszakán, amikor kihozta őket Egyiptomból. Ez az éjszaka az ÚRé volt. Virrasszon ezen Izráel minden fia nemzedékről nemzedékre!

2Móz 12,31-42.

SZABADSÁG

De hála az Istennek, hogy csak voltatok a bűn szolgái, de szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére adattatok! Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek. (Róm 6,17-18)

A rabszolgaságnak rengeteg fajtája van. Tegnap megfigyeltem egy cigarettával ide-oda járkáló nőt. Íme egy nikotinfüggő - gondoltam. Egy barátnőm évekkel ezelőtt elvált, de még mindig azon van, hogy ex-férjét perekkel, rágalmazással és fenyegetéssel gyötörje. A keserűség tartja fogságban. Egy szomszédom bulimiás: képtelen uralkodni az étvágyán. Sokan az anyagi dolgok foglyai. Sóvárognak a legújabb készülékek, a legdivatosabb holmik, drága ékszerek, parfümök után, mert a szemüket rabul ejtik a dolgok. Ilyen zsarnokaink az irigység, a féltékenység, a gyűlölködés és az érzékiség. Vajon belefáradtunk már és kiáltunk-e szabadulásért?
Isten így szólt Mózeshez: "Látván láttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam sóhajtozását, le is szálltam, hogy megszabadítsam őket." (ApCsel 7,34) Mennyire vette ezt Isten komolyan? Mózes második könyve elmondja, hogy Isten egész éjjel "virrasztott", hogy kiszabadítsa Izrael fiait kötelékeiből. Ő ma ugyanúgy parancsolni tud életünk zsarnokainak: "Engedd el népemet!", és a sötétben lévő foglyoknak azt mondja: "Gyertek elő!", "Legyetek szabadok!"

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy meghallod segélykiáltásainkat, és megszabadítasz minket. Ámen.

Isten mindentől meg akar szabadítani, ami megkötöz.
Mary D. MacKinnon (Paraná, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A SZABADULNI VÁGYÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek