2005. december 4. vasárnap

5 Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
6 mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,
7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;
8 megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.
9 Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,
10 hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;
11 és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,5-11.

JÁSZOLBAN

És (Mária) megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. (Lk 2,7)

Egy kis falusi gyülekezettől meghívást kaptunk, hogy ünnepeljük velük a karácsonyt. A település egy eldugott, nagyon egyszerű kis hely volt, távol minden közlekedéstől. A karácsonyi istentisztelet után egy olyan szobában pihentünk meg, amelyik közel volt a tehénistállóhoz. Az istállóból kellemetlen szag terjengett, ami, úgy tűnt, az egész szobát megtölti. Alig vártuk, hogy elhagyhassuk azt a helyet.
Útban hazafelé a látogatásunkon és a karácsonyi üzeneten jártak a gondolataim. Az az istálló, ahol Jézus született, a mellettünk lévőhöz hasonlóan piszkos és büdös lehetett; nem igazán az a hely, amit egy kisgyermek születéséhez választanánk. Mégis, a mi Urunk és Megváltónk egy ilyen helyről indult megmenteni a világot, és egy istállóban született. Születése egy ilyen helyen, ahogy halála is a kereszten azt üzeni nekünk, keresztyéneknek, hogy alázatosan éljünk. A Királyok Királya, aki előtt minden térd meghajol majd, maga mutatta meg az alázatosság útját. Kövessük őt!

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük ajándékodat, Fiadat, Jézust, aki azért jött, hogy szolgáljon és megmentsen bennünket, bűnösöket. Segíts alázatosnak lenni, amilyen ő volt. Ámen.

Krisztus útja az alázat útja.
Leena Vijaykumar (Bangalore, India)

IMÁDKOZZUNK INDIAI KERESZTYÉNEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek