2005. december 19. hétfő

3 Hálát adunk mindenkor Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának, amikor értetek imádkozunk, 4 mivel hallottunk a Krisztus Jézusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely valamennyi szent iránt él bennetek. 5 Hálát adunk azért a reménységért is, amely készen van számotokra a mennyekben, amelyről már előbb hallottatok az igazság beszédéből, az evangéliumból. 6 Mert ez hozzátok is eljutott, és ahogyan az egész világon gyümölcsöt terem és növekedik, ugyanúgy közöttetek is, attól a naptól fogva, amelyen meghallottátok, és igazán megismertétek az Isten kegyelmét. 7 Így tanultátok ezt Epafrásztól, szeretett szolgatársunktól, aki a Krisztus hű szolgája értetek. 8 Ő hozta nekünk a jó hírt a Lélektől kapott szeretetetekről.

Kol 1,3-8.

ÉLŐ OLVASMÁNY

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az izületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. (Zsid 4,12)

Sokféle olvasnivalót lehet találni manapság: izgalmas regényeket, romantikus történeteket, megtörtént eseményeket, újságokat és magazinokat. Kiválóan szórakoztatnak és informálnak bennünket. Mégis, bármilyen nagy hatással lehetnek az írott szónak ezek a megjelenési formái, egyik sem bír olyan tulajdonsággal, mint a Biblia, ami élő könyv. Észrevettük-e már, hogy újra meg újra elolvassuk az ismert igeszakaszt, és mindig valami újat kapunk belőle? Vagy amikor olvassuk a Szentírást, hirtelen megvilágosodik belőle egy igazság, amely a jelenlegi helyzetünkre vonatkozik. Erről szól a Zsid 4,12, amikor azt mondja, hogy Isten szava "élő és ható".
A Biblia Isten csodálatos ajándéka, de csak akkor, ha olvassuk. Ha nem szakítunk időt a Biblia olvasására, elszalasztjuk az alkalmat, hogy Isten szóljon hozzánk általa, tanítson, vezessen és vigasztaljon. A Biblia olvasása által egyre közelebb jutunk Istenhez.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük a Bibliát. Segíts, hogy rendszeresen olvassuk, és növekedhessünk általa a te hasonlatosságodra. Ámen.

A Szentírás Isten élő szava számunkra minden nap,
Ryan A. Dennis (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTENNEL VALÓ BENSŐSÉGESEBB KAPCSOLATÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek